Szinte biztos hogy mindenki ismeri az Ed Hardy nevet. A fent nevezet úr tetoválás jellegű mintával díszített pólókat tervez, melyek az utóbbi évtizedben meghódították az egész világot.

Azt azonban már kevesen tudják, hogy Don Ed Hardy valójában tetoválóművészből lett a világ egyik legsikeresebb pólóminta-tervezője.

Ed Hardy már gyermekként beleszeretett a tetoválások miszitkus világába az 50-es évek Amerikájában, ahol akkoriban még a tetoválás a tengerészélet, illetve a törvényenkívüli lét egyik szimbóluma volt. Éppen ezért is csak 1972-ben kötelezte el magát végleg ezen művészeti ág mellett, amikor is egy évet töltött Japánban, a híres klasszikus tetoválómester, Horihide, tanítványaként. Az ázsiai gyakorlat egy életre nyomott hagyott Hardy stílusán, ami ezentúl a tradicionális keleti és az 50-60-as évek amerikai tetoválásainak stílusát ötvözte, olyan témákat felhasználva, mint a taoizmus, buddhizmus és pin-up kultúrkör. A nyugaton addig szokatlan minták és formák gyorsan népszerű tetoválóművésszé tették Hardyt, akinek életfilozófiája szerint nem kell tuskónak vagy bűnözőnek lenni ahhoz, hogy valaki tetoválást viseljen a testén, hisz az maga is egy művészeti forma és önkifejezési lehetőség.

A  laza, konvencióktól mentes életvitelt folytató művész a 2000-es évek elején egy kis pólógyártó céggel összefogva kezdte el az első Hardy mintás pólók gyártását, ám igazi sikereket csupán 2004 után ért el, mikor a francia származású Christian Audiger tervező megvásárolta az Ed Hardy póló jogait és korábban megszerzett marketinges tapasztalatait bevetve felfuttatta az Ed Hardy márkát. Alig néhány év alatt a világ legnagyobb városainak elit vásárlónegyedeiben megnyíltak az első Ed Hardy boltok és hirtelen azt vette észre a divatvilág, hogy egyre több sztár kedvencévé vált a lezser és több száz mintával elérhető Ed Hardy felsők kollekciója. Ettől a ponttól nem volt megállás és a Hardy dizájnok egyre több termékhez jutottak el. Ma már a pólókon túl találhatunk Ed Hardy köntösbe öltöztette vodkát is, melyet Franciaországban palackoznak.


A márka sikerének köszönhetően Hardy két évvel az első kollekció megjelenése után visszavonult, hogy egész életét a tetoválásokon alapuló művészeteknek szentelje és a jövő generációk tanítványait oktassa. Ám a Hardy pólók rajongóinak nem kell attól tartania, hogy a közeljövőben új Hardy minták nélkül maradnának. Hiszen a Hardy katalógusok több ezer dizájnt és szkeccset tartalmaznak, melyeknek nagy része tökéletes pólótéma